Начало > Европейски съюз
Европейски съюз
Интегрирани насоки Европа 2020 ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Европейски съюз
Написано от Марин Байчев   
Петък, 15 Юли 2011 16:31

Марин Байчев

     Стратегия Европа 2020В условията на разразилата се икономическа криза в края на първото десетилетие от новия век, Европейският съюз предприе мерки за преразглеждане на своите социални и икономически цели, които бяха заложени в Лисабонската стратегия в началото на новото хилядолетие. Невъзможността да се постигнат целите от Лисабон дойде от забавяне ръста на икономиките в Общността и отрицателното влияние на кризата върху стандарта на живот на средния европеец.

 
Kритики към източните партньори на ЕС относно прилагането на Европейската политика за съседство ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Европейски съюз
Написано от Стефка Тонкова   
Понеделник, 07 Март 2011 19:43

Стефка Тонкова

„Източното партньорство ще постигне своята цел на политическо асоцииране и икономическа интеграция единствено при наличието на силна политическа воля и ангажираност на двете страни. Трябва да инвестираме повече във взаимната стабилност и благополучие. Това ще бъде бързо компенсирано чрез значими политически и икономически ползи и ще доведе до по-голяма стабилност и сигурност както за ЕС, така и за нашите източни партньори.“

               Жозе Мануел Барозу

 

 
Стратегия „Европа 2020” ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Европейски съюз
Написано от Марин Байчев   
Събота, 05 Февруари 2011 21:16

Марин Байчев

alt     Стратегията на ЕС за развитие до 2020 г. е един нов поглед на европейската икономическа реалност. Тя е подходяща за условия на икономически растеж, а условията на криза на европейската икономика поставят под въпрос реализацията на амбициозната стратегия. Преодоляването на трудностите при икономиките в криза и подобряването на цялостното състояние на европейската икономика,е опорната точка за начало на реализацията на европейската стратегия.

 
Нова газова криза в Европа? ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Европейски съюз
Събота, 23 Октомври 2010 16:45

     Продължаващото намаляване на подаването на газ за Беларус може да повлияе на транзита за страните от Европа.Това се посочва в писмо на беларуското министерство на енергетиката, адресирано до ЕК. Предупреждението е изпратено ден, след като „Газпром" започва намаляване на доставките на природен газ за Беларус, припомня Риа Новости.Същевременно прессекретарят на „Газпром" Сергей Куприянов увери, че намаляването на доставките за Беларус няма да се отрази по никакъв начин на тези за Европа.

 
Лисабонският договор и бъдещето на ЕС ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Европейски съюз
Събота, 23 Октомври 2010 16:39

     Договорът от Лисабон влезе в сила на 1 декември 2009 г. Той осигурява на ЕС модерни институции и оптимизирани методи на работа, за да се справи действително и ефективно с предизвикателствата в днешния свят. В един бързо променящ се свят европейците очакват ЕС да обърне внимание на въпроси като глобализацията, изменението на климата, демографските промени, сигурността и енергията.

     Днес повече от всякога, в един постоянно променящ се глобализиран свят, Европа е изправена пред нови изпитания. Глобализирането на икономиката, демографските промени, изменението на климата, снабдяването с енергия, както и новите заплахи за сигурността са предизвикателствата, с които трябва да се справи Европа от 21-ви век.

 


Присъедини се !

Категории статии

S5 Box

RSSFacebook

Анкетьор

Според Вас какво е решението на кризата в Сирия?

Абониране за новини