Начало
Център за Политически Изследвания
Представители на Център за политически изследвания бяха сред гостите на официалното представяне на Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) ПДФ Печат Е-мейл
Събития - Събития
Написано от Център за политически изследвания   
Неделя, 22 Април 2012 18:33

     Гражданско обединение за реална демокрацияНа 22 април 2012 г. в зала „София Гранд” на хотел Кемпински-Зографски се проведе тържественото обявяване на Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД). Пред присъстващите около 600 души говориха част от лицата на политическата формация, сред които нейният лидер Слави Бинев, Румен Ралчев, проф. Валери Стефанов, Валентин Михов, Любен Дилов и Станислав Недков – Стъки. Сред гостите на мероприятието бяха евродепутатите Илияна Йотова (ПЕС), Станимир Илчев и Метин Казак (АЛДЕ), лидерът на ССД Стефан Софиянски, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, както и чуждестранни гости. Илияна Йотова, Станимир Илчев и Янка Такева, които говориха пред аудиторията, подкрепиха създаването на широка политическа и гражданска опозиция – коректив на властта.

 
Партиотът ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Политическа сатира
Написано от Homo Cineris   
Понеделник, 26 Март 2012 16:22

Homo Cineris

     Властта на хоратаПравописна грешка?!? Да, но не... Макар неграмотността в днешно време да е по-разпространена от масовото образование, това не е правописна грешка. Това е ново псевдонаучно понятие, описващо еклектичната смес от национализъм, популизъм и демокрация – все неща, привидно коренно различни, но всъщност неразривно свързани едно с друго и формиращи холистична хармония. Тези три „съставки” се обуславят една друга както органите в човешкото тяло. Всъщност партиотът е поредният партиен идиот с претенцията да бъде патриот. Партиотът е ГОРД да носи върху гърдите си националния ГЕРБ, готов е да се хвърли стремглаво в АТАКА срещу всяко „турско мекере” и да гради България, но само в името на личното облагодетелстване. Без пари демокрацията е просто дума, изпразнена от съдържание, национализмът – безполезен „народняшки” фанатизъм, а популизмът – театрална пиеса без публика.

 
Какво означава за руско-американските отношения завръщането на Путин на президентския пост ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Политика
Написано от Александър Величков   
Вторник, 06 Март 2012 16:48

Стивън Пайфър[1]

     Отношенията САЩ - Русия след избирането на Владимир Путин за президент през 2012 г.На 7 май Владимир Путин ще встъпи в длъжност като президент на Русия, заемайки отново поста, който отстъпи на Дмитрий Медведев през 2008 г. Това поставя въпроси пред Вашингтон, който беше приятно свикнал да работи с Медведев. Завръщането на Путин предвещава едни по-сложни двустранни отношения, но те не трябва да преминават отвъд допустимата граница. Ето пет точки за размисъл.

 
2012: Година на избор ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Свят
Написано от Александър Величков   
Четвъртък, 23 Февруари 2012 12:51

Александър Величков

     Променящият се святПрез настоящата 2012 г. предстоят избори с ключово значение за развитието на световната политика – в САЩ, Русия, Франция и Германия ще избират своя президент, а в Гърция трябва да се проведат парламентарни избори. На практика изборните резултати ще очертаят до голяма степен насоките, в които ще се движи глобалната политика и икономика до края на десетилетието. Важността на избора се усилва от дълговата криза в САЩ и Европа, както и от промяната на политическите баланси в Северна Африка и Близкия изток.

 
Моите размишления относно S.O.P.A. ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Общество
Написано от Александър Величков   
Понеделник, 23 Януари 2012 19:27

Паулу Коелю[1]

     My thoughts on SOPA - Paulo CoelhoВ края на 50-те и през 60-те години на ХХ век в бившия Съветски съюз много книги, които поставяха под съмнение политическата система бяха започнали да се разпространяват тайно в мимеографирана[2] форма. Техните автори никога не спечелиха и пукната парà от хонорари. Напротив, те бяха преследвани, осъждани от официалната преса и изпращани на заточение в прословутите сибирски лагери ГУЛАГ. Въпреки това те продължиха да пишат.

      Защо? Защото те имаха нужда да споделят това, което чувстваха. От Евангелията до политическите манифести, литературата позволяваше на идеите да пътуват и дори да променят света.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 5 от 9

Присъедини се !

Категории статии

S5 Box

RSSFacebook

Анкетьор

Според Вас какво е решението на кризата в Сирия?

Абониране за новини