Начало > Политическа сатира > Мортален перпетуум с морален вакуум
Мортален перпетуум с морален вакуум ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Политическа сатира
Написано от проф. Николай Василев   
Петък, 09 Август 2013 17:26

Проф. Николай Василев

     На 12 май 2013 г. бяха проведени предсрочните парламентарни избори. На тях гласуваха 2 056 334 български граждани. Останалите се бяха изтеглили зад граница и не се интересуваха от родните политически циркове. След изборите БСП и ДПС формираха правителство. На Едвин Сугарев това не му хареса и той започна гладна стачка против моралната разруха изобщо и кабинета „Пламен Орешарски” конкретно. На 22-ия ден от гладуването премиерът подаде оставка. Парламентът се разплака и си тръгна. Президентът определи датата на следващите предсрочни парламентарни избори.

     На 10 октомври 2013 г. бяха проведени предсрочните парламентарни избори. На тях гласуваха 1 388 016 български граждани. Останалите се бяха изтеглили зад граница и не се интересуваха от родните политически циркове. След изборите ГЕРБ и РЗС формираха правителство. На Мая Манолова това не й хареса и тя започна гладна стачка против моралната разруха изобщо и кабинета „Бойко Борисов” конкретно. На 22-ия ден от гладуването премиерът подаде оставка. Парламентът се разплака и си тръгна. Президентът определи датата на следващите предсрочни парламентарни избори.

     На 7 март 2014 г. бяха проведени предсрочните парламентарни избори. На тях гласуваха 991 231 български граждани. Останалите се бяха изтеглили зад граница и не се интересуваха от родните политически циркове. След изборите БСП и БЗНС формираха правителство. На Евгени Михайлов това не му хареса и той започна гладна стачка против моралната разруха изобщо и кабинета „Костадин Паскалев” конкретно. На 22-ия ден от гладуването премиерът подаде оставка. Парламентът се разплака и си тръгна. Президентът определи датата на следващите предсрочни парламентарни избори.

     На 22 август 2014 г. бяха проведени предсрочните парламентарни избори. На тях гласуваха 205 456 български граждани. Останалите се бяха изтеглили зад граница и не се интересуваха от родните политически циркове. След изборите НДСВ и СДС формираха правителство. На Антон Кутев това не му хареса и той започна гладна стачка против моралната разруха изобщо и кабинета „Христина Христова” конкретно. На 22-ия ден от гладуването премиерът подаде оставка. Парламентът се разплака и си тръгна. Президентът определи датата на следващите предсрочни парламентарни избори.

     На 31 януари 2015 г. бяха проведени предсрочните парламентарни избори. На тях гласуваха 10 870 български граждани. Останалите се бяха изтеглили зад граница и не се интересуваха от родните политически циркове. След изборите НФСБ и Атака формираха правителство. На Жозе Мануел Барозу това не му хареса и той започна гладна стачка против моралната разруха изобщо и кабинета „Волен Сидеров” конкретно. На 22-ия ден от гладуването премиерът подаде оставка. Парламентът се разплака и си тръгна. Президентът определи датата на следващите предсрочни парламентарни избори.

     На 19 юли 2015 г. бяха проведени предсрочните парламентарни избори. На тях гласуваха 619 български граждани. Останалите се бяха изтеглили зад граница и не се интересуваха от родните политически циркове. След изборите Юлиян Вучков и Жорж Ганчев формираха правителство. На баба Куна от Голямо Пещене това не й хареса и тя започна гладна стачка против моралната разруха изобщо и кабинета „Йоло Денев” конкретно. На 22-ия ден от гладуването премиерът подаде оставка. Парламентът се разплака и си тръгна. Президентът определи датата на следващите предсрочни парламентарни избори.

     Всъщност вече нямаше нужда. Оцелелите 617 български граждани вдигнаха чуковете и за няколко часа се изнесоха на запад от Калотина. Президентът отпраши към офшорките си на Сейшелските острови.

     На 9 септември 2015 г. последният българин си тръгна и хлопна портите.

 

 
Автор на статията: проф. Николай Василев 

Покажи други статии от този автор

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Присъедини се !

Категории статии

S5 Box

RSSFacebook

Анкетьор

Според Вас какво е решението на кризата в Сирия?

Абониране за новини