Начало > Политика
Политика
Политическото автоостракизиране на БСП ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Политика
Написано от Александър Величков   
Събота, 22 Юни 2013 14:12

Александър Величков

     По-малко от месец от встъпването в длъжност на Пламен Орешарски като български министър-председател, станаха видни няколко неща, които си заслужава да бъдат разгледани и анализирани. Това са явления и процеси, които тепърва ще се развиват и разгръщат. Трябва да се подчертае, че те не са необратими, но при настоящето стечение на събитията е малко вероятно да не достигнат своята кулминация. Българската социалистическа партия (БСП) е поела уверено по пътя на автоостракизирането, разбирано в случая като самоизгонване от политическата сцена.

 
Какво означава за руско-американските отношения завръщането на Путин на президентския пост ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Политика
Написано от Александър Величков   
Вторник, 06 Март 2012 16:48

Стивън Пайфър[1]

     Отношенията САЩ - Русия след избирането на Владимир Путин за президент през 2012 г.На 7 май Владимир Путин ще встъпи в длъжност като президент на Русия, заемайки отново поста, който отстъпи на Дмитрий Медведев през 2008 г. Това поставя въпроси пред Вашингтон, който беше приятно свикнал да работи с Медведев. Завръщането на Путин предвещава едни по-сложни двустранни отношения, но те не трябва да преминават отвъд допустимата граница. Ето пет точки за размисъл.

 
ЕП одобри споразумението за асоцииране на Сърбия ПДФ Печат Е-мейл
Анализи и изследвания - Политика
Неделя, 30 Януари 2011 19:44

Депутатите от Европейския парламент одобриха споразумението за стабилизация и асоцииране на Сърбия с Европейския съюз, съобщи „ИТАР-ТАСС". Документът, който открива пътя на Сърбия към пълноправно членство, бе подписан още през април 2008 г., но до момента не бе ратифициран от парламентите на 16 държави-членки на ЕС, включително Великобритания, Германия и Франция. Според експерти след решението на висшия законодателен орган на ЕС този процес се очаква значително да се ускори.

 


Присъедини се !

Категории статии

S5 Box

RSSFacebook

Анкетьор

Според Вас какво е решението на кризата в Сирия?

Абониране за новини